Nieuws

Bitterzoet ontslag voor Lopetegui bij Sevilla: 'Voor altijd in mijn hart'

Bitterzoet ontslag voor Lopetegui bij Sevilla: 'Voor altijd in mijn hart'

05-10-2022 23:32 Laatste update: 23:45

Julen Lopetegui is woensdagavond ontslagen als trainer van Sevilla. Dat maakte El Mundo Deportivo zojuist bekend. De 56-jarige oefenmeester, die dit seizoen nog geen potten wist te breken in Zuid-Spanje, verloor met 1-4 van Borussia Dortmund in de Champions League.

Of het de spreekwoordelijke druppel was, mag sterk in twijfel worden getrokken volgens het Spaanse medium. Volgens journalist Paul Flats was het nieuws namelijk al bekend voor de wedstrijd begon.

Na de wedstrijd werd Lopetegui geïnterviewd en naar zijn toekomst bij Sevilla gevraagd. Daarop antwoordde hij zichtbaar geëmotioneerd: "Op dit moment ben ik nog steeds coach van Sevilla, maar het is zo klaar als een klontje. Ik heb al afscheid genomen van het team."

Desondanks komen er geen gekwelde emoties op bij beide partijen. Lopetegui kreeg na afloop van de wedstrijd zelfs applaus vanaf de tribunes. "Ik krijg nu geen negatief gevoel. Het eerste wat in me opkomt is dankbaarheid richting een club als Sevilla, de fans, de inwoners van deze voetbalstad en mijn spelers, die me drie prachtige seizoenen hebben gegeven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!