PSG en Benfica delen de punten, Juventus wint ondanks assist van Chery

05-10-2022 22:55 Laatste update: 23:22

In een vermakelijk duel hebben Benfica en Paris Saint-Germain de punten gedeeld. Juventus won dankzij een dubbeslag van Adrien Rabiot van het Maccabi Haifa van Tjaronn Chery.

Benfica - Paris Saint-Germain: 1-1

In het eerste bedrijf was het team van Roger Schmidt de bovenliggende partij. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Op weergaloze wijze bekroonde Lionel Messi een razendsnelle uitbraak van de Fransen. Daarmee scoorde de kleine Argentijnse aanvaller alweer zijn 127ste treffer in de Champions League.

Nog voor rust kwamen De Adelaars terug in de wedstrijd. Een voorzet werd ongelukkig verlengd door Danilo, waardoor beide ploegen met een 1-1 tussenstand aan de thee gingen. Alhoewel PSG in de tweede helft sterker werd en het meest aanspraak maakte op het winnende doelpunt, bleef de treffer uit. Daardoor wist Schmidt een knap punt te halen in eigen huis tegen het sterrenensemble uit Parijs.

Juventus - Maccabi Haifa: 3-1

Juventus heeft in Turijn afgerekend met Maccabi Haifa. De Oude Dame leek lange tijd af te stevenen op een onbedreigde overwinning, nadat achtereenvolgens Rabiot en Dusan Vlahovic - na een geweldige assist van Ángel Di María - voor een 2-0 voorsprong hadden gezorgd. Dean David maakte op aangeven van Chery de aansluitingstreffer, waarna Rabiot aan alle onzekerheid een einde maakte door de 3-1 aan te tekenen.