Kroning mogelijk op dezelfde dag als bekerfinale: 'Laat Xhaka hem kronen'

5 oktober om 21:36
Laatste update: 5 oktober om 21:51

Een mogelijke kroning van koning Charles III op de dag dat de FA Cup-finale wordt afgewerkt, zorgt in het Verenigd Koninkrijk verdeeldheid. Dat meldt The Daily Star.

Het is zeer waarschijnlijk dat Charles, die na het overlijden van zijn moeder de nieuwe koning is, op zaterdag 3 juni 2023 zal worden gekroond in Londen. Op die datum wordt op Wembley ook de FA Cup-finale gespeeld. Het lijkt er op dat de wedstrijd plaats moet maken voor de inauguratie van de monarch.

Daar zitten niet bepaald alle fans op te wachten. Een Twitteraar heeft bijvoorbeeld een hilarisch voorstel. 'Kroon hem op Wembley na het laatste fluitsignaal, dan kan hij meteen samen met de spelers op het podium staan om feest te vieren.' 'Charles kan de beker overhandigen, waarna de aanvoerder van de winnende ploeg hem kroont. Stel je voor dat Granit Xhaka dat doet', grapt een andere supporter.

De FA Cup-finale en het Britse koningshuis gaan echter zeer goed hand in hand. Charles' zoon, prins William, is namelijk al jarenlang betrokken bij de medaille-uitreiking.