Van der Vaart geen fan van Maguire: 'Werd daarna niet meer uitgenodigd door Sky'

4 oktober om 08:07

Rafael van der Vaart heeft geen hoge pet op van Harry Maguire. De oud-voetballer liet zich in het verleden meermaals negatief uit over de Engelse verdediger en wordt naar eigen zeggen sindsdien niet meer uitgenodigd als analist in Engeland. 

Tijdens de uitzending van Rondo op maandagavond wordt teruggeblikt naar de momenten waarop Van der Vaart de verdediger door het slijk haalt. "Waar zitten we naar te kijken? Als ik zondag naar een amateurclub ga, kan ik er zo drie of vier uithalen die dat ook kunnen. Volgens mij gaat hij elke dag naar huis toe en zegt hij tegen zijn vrouw: ik kan er geen klote van, maar ze geloven me gewoon. Ik verdien zo veel geld", valt te horen uit de mond van Van der Vaart. 

"Ik zag hem tijdens de Nations League en vond hem slecht. Drie maanden geleden werd hij ineens verkocht voor negentig miljoen, wat ik idioot vond. Dat zei ik toen op de Engelse televisie. Toen ben ik ook nooit meer uitgenodigd daarna en was heel Engeland boos. Ik heb nu echter het idee dat heel veel mensen hem niet meer goed vinden", besluit Van der Vaart, die tussen 2010 en 2012 bij Tottenham Hotspur speelde.