Ten Hag steunt stuntelende Maguire: 'We geloven allemaal dat hij het tij keert'

30 september 2022 om 15:01

Erik ten Hag heeft tijdens de persconferentie in aanloop naar Manchester City-Manchester United Harry Maguire een hart onder de riem gestoken. Bovendien liet de manager weten dat de Engelse verdediger komende zondag niet van de partij is.

"Harry Maguire is geblesseerd, daarnaast zijn er wat twijfelgevallen", begint Ten Hag. "Anthony Martial heeft de hele week meegetraind met de groep. Hij maakt een goede indruk. Ook is Marcus Rashford is terug op het trainingsveld en daar zijn we blij mee."

Maguire maakte tijdens de interlandperiode een belabberde indruk en ook bij Manchester United wil het niet vlotten. Ten Hag blijft positief over zijn 29-jarige aanvoerder, die hij overigens naar de bank verwezen heeft. "Ik moet hem coachen en steunen. Ik zal altijd achter hem staan, want ik geloof in hem. Ik zie zijn kwaliteiten. Hij heeft bijna vijftig interlands gespeeld voor Engeland en heeft veel potentie. De rest is aan hem. We geloven allemaal in hem. De spelers, de trainers: we geloven allemaal dat hij het tij keert."

Individuele prijzen
Ten Hag werd vrijdagmiddag verkozen tot Manager van de Maand, terwijl Marcus Rashford Speler van de Maand werd in de Premier League. "Wat we hebben bereikt, hebben we samen gedaan", aldus de Nederlander. "Het toont aan dat we goed op weg zijn. Er is nog veel ruimte voor verbetering en we moeten ook beter worden. We zijn de juiste richting in geslagen, maar we moeten nog harder werken."

Manchester United speelt zondagmiddag om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen stadsgenoot Manchester City in het Etihad Stadium.