Van Wonderen staat voor uitdaging bij SC Heerenveen: 'Club wil tot top-8 behoren'

1 oktober om 13:27
Laatste update: 1 oktober om 14:10

SC Heerenveen heeft als doel om in het seizoen 2024/2025 weer tot de top-8 in de Eredivisie te behoren. Kees van Wonderen moet die klus gaan klaren, maar wie is de 53-jarige precies als trainer? Dat vertelt hij in een interview met het AD.

"Als trainer heb ik ervaren dat je eerst maar eens plan A goed voor elkaar moet hebben, voordat je over plan B en C begint. Je kunt het namelijk ook te moeilijk maken voor spelers. Bij Heerenveen houd ik dat in mijn hoofd. Eerst plan A. Ik heb nog niet het gevoel dat we hier al aan B en C toe zijn", vertelt Van Wonderen.

"Vroeger was Heerenveen een vaste subtopper, maar kijk je nu naar de financiële mogelijkheden, dan is daar geen sprake meer van. FC Groningen betaalt meer aan zijn spelers en dat is ook zo bij clubs als Emmen, Fortuna, Vitesse of NEC. De club wil in het seizoen 2024/2025 weer vast bij de eerste acht in de Eredivisie horen. Er is dus het nodige te doen. Die uitdaging zocht ik", zegt hij over zijn doel bij de club in het noorden. "Intensiteit vind ik belangrijk. En dat voetbal een vak is en dat tegenslagen en weerstanden overwinnen óók ontwikkeling is", gaat hij verder.

Voor de interlandperiode kreeg hij met zijn elftal een oorwassing op bezoek bij Ajax. Hoe reageert hij daarop? "Klinkt gek misschien, maar een tik op je neus is af en toe nodig. Omdat spelers dan voelen: dit is niet goed genoeg, er moet een tandje bij", besluit hij.