Nieuws

Van Wonderen bescheiden: 'Het is niet zo dat ik het medicijn tegen Ajax ben'

Van Wonderen bescheiden: 'Het is niet zo dat ik het medicijn tegen Ajax ben'

09-09-2022 16:52 Laatste update: 16:54

Kees van Wonderen kijkt uit naar het treffen met Ajax. Sc Heerenveen gaat zaterdag op bezoek in de Johan Cruijff Arena en de oefenmeester van de Friezen hoopt op een stunt.

Van Wonderen is tot dusver redelijk succesvol tegen de Amsterdammers. Afgelopen jaar pakte hij als hoofdtrainer vier punten uit twee wedstrijden tegen Ajax. "Het is niet zo dat ik het medicijn tegen Ajax ben", benadrukt de coach tegenover de kanalen van Heerenveen. "Wij moeten een goede dag hebben, terwijl zij wat minder moeten zijn. Dan moet het ook nog meezitten. Als het zo’n dag is, kun je daar iets halen."

Ondanks dat Ajax de eerste vijf competitiewedstrijden heeft gewonnen, reist Heerenveen met veell vertrouwen af naar Amsterdam. "De spelers beseffen zich dat we tegen een topploeg spelen. Daar moeten ze het beste van zichzelf laten zien", aldus Van Wonderen. Dit vertrouwen komt voort uit het goede resultaat dat behaald werd in De Kuip (0-0).  "Toen moesten we heel erg verdedigen. Pas na de pauze kwamen we echt aan voetballen toe. Hoe dat nu zal gaan, moet blijken. Voor mij is dit geen wedstrijd van maken of breken. Het is een mooie uitdaging."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!