Nieuws

'Tottenham Hotspur en Atlético Madrid in de race voor Sloveense doelman'

'Tottenham Hotspur en Atlético Madrid in de race voor Sloveense doelman'

29-09-2022 18:27 Laatste update: 18:46

Jan Oblak staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en Tottenham Hotspur. De Sloveense doelman keept al jaar en dag voor Atlético Madrid, maar zou open staan voor een overstap naar één van de machtige Premier League-clubs.

Beide Premier League-ploegen zijn op zoek naar een nieuwe doelman, meldt Mundo Deportivo. United-trainer Erik ten Hag zou niet meer overtuigd zijn van de klasse van David de Gea. De Spanjaard verdedigt al jaren het doel van United, maar krijgt steeds vaker kritiek om zijn oren door zijn onnodige blunders. Hoewel afgelopen zomer Martin Dubravka werd aangetrokken, lijkt Oblak de droom kandidaat voor onder de lat. Tottenham Hotspur zou aan de andere kant op zoek zijn naar een vervanger van de op leeftijd rakende Hugo Lloris. De Fransman is met zijn 35 jaar niet de jongste waardoor de Spurs op zoek zijn naar een vervanger.

In Madrid beleefde Oblak enkele hoogtepunten waaronder het winnen van het Spaans landskampioenschap en de Europa League. Echter beleefde de doelman ook een absoluut dieptepunt toen Atlético in het seizoen 2015/16 de finale van de Champions League verloor van rivaal Real Madrid.