Van den Berg kwam tien kilo aan in Engeland: 'Wilde nu nog een stap hoger'

27 september 2022 om 12:47

Sepp van den Berg heeft tot op heden geen spijt van zijn overstap naar Schalke 04. De verdediger hoopt zich in de Bundesliga in de kijker te spelen voor het EK in 2023 met Jong Oranje.

Dat Liverpool hem zit seizoen verhuurt aan Schalke 04, kwam niet als een verrassing voor Van den Berg. "Ik wist eigenlijk in de voorbereiding al dat ik verhuurd zou gaan worden", aldus de verdediger tegenover ELF Voetbal. De kans op speeltijd bij The Reds was niet groot. "Op de bank zitten daar is leuk, maar ik leer natuurlijk het meeste wanneer ik speel. Bij Preston North End heb ik wel veel ervaring op mogen doen. Kijk maar eens naar mijn schouders. Ik ben tien kilo aangekomen, alleen al aan spiermassa. Maar weer een jaar in de Championship had echt niet mijn voorkeur." 

Naar eigen zeggen kon Van den Berg naar meerdere clubs, maar de Bundesliga had zijn voorkeur. "Ik sprak met Burnley, maar ik wilde toch nog een stap hoger. Schalke 04 informeerde anderhalf jaar geleden al, toen koos ik uiteindelijk voor Preston North End. De Bundesliga schat ik wel echt in als een stapje hoger op. Het voetbal leeft hier in alle vormen. De optelsom was voor mij zo gemaakt en mijn eerste drie duels hier gaven mij tot dusver gelijk."

Door bij Schalke 04 goed te presteren, hoopt Van den Berg in beeld te blijven bij Erwin van der Looi en Jong Oranje. "Tijdens de meeting met de technische staf kregen we te horen dat het belangrijk is ons in de komende oefenduels te laten zien. Ik wil me natuurlijk richting dat EK in de kijker spelen bij Erwin van de Looij."