Transfernieuws

Van den Berg verlengt contract bij Liverpool en wordt verhuurd aan Schalke 04

Van den Berg verlengt contract bij Liverpool en wordt verhuurd aan Schalke 04

30-08-2022 17:41 Laatste update: 18:50

Sepp van den Berg heeft zijn contract bij Liverpool verlengd en wordt direct verhuurd aan Schalke 04. De oud-speler van PEC Zwolle stond ook in de belangstelling van Engelse clubs, maar trekt naar de Bundesliga.

Van den Berg kwam drie seizoenen geleden voor twee miljoen euro over van PEC Zwolle, maar kwam niet tot speelminuten in de hoofdmacht van Liverpool. The Reds hebben nog wel vertrouwen in de verdediger en dus mocht hij alleen tijdelijk vertrekken. "We zijn erg blij dat Sepp ondanks de geweldige concurrentie voor ons heeft gekozen", reageert technisch directeur van Schalke 04 Rouven Schröder op de clubsite. "Met hem hebben we een snelle centrale verdediger gekregen die goed is in één-tegen-één-duels en die aan de bal sterk is."

Van den Berg is zelf erg blij met zijn stap naar de Bundelsiga. "Ik was heel blij toen ik hoorde dat een traditionele club als Schalke 04 in mij geïnteresseerd was", vertelt de verdediger. "De gesprekken met Rouven Schröder en Frank Kramer (trainer, red.) gaven de doorslag. Ze inspireerden mij voor de weg die ze hier bij Schalke hebben ingeslagen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!