Nieuws

Pasveer doet gooi naar WK-basisplaats: 'Spelers houden van een rustige keeper'

Pasveer doet gooi naar WK-basisplaats: 'Spelers houden van een rustige keeper'

24-09-2022 09:38
10

Het zou Wim Kieft niet verbazen als Remko Pasveer eerste doelman wordt op het WK in Qatar. De 38-jarige sluitpost liet een goede indruk achter in het duel met Polen. Volgens de analist zijn de verdedigers van Oranje toe een een keeper die rust uitstraalt. 

Louis van Gaal was na het optreden niet geheel tevreden over Pasveer, maar wilde niet kwijt op welke manieren de Ajax-speler zich kon verbeteren. Kieft is positief ingesteld over de doelman in zijn column in De Telegraaf. 'Van Gaal kan Pasveer met een gerust hart onder de lat zetten. Verdedigers houden van een keeper die rust uitstraalt. Dat doet Pasveer en hij kan goed meevoetballen in de opbouw', schrijft Kieft.

De leeftijd van Pasveer maakt in dat opzicht weinig uit volgens de oud-spits. 'Z’n leeftijd – 38 jaar – telt niet. Hij hoefde weinig reddingen te verrichten, maar liet eerder tegen Liverpool en AZ zien daar geen probleem mee te hebben. Een basisplaats in Qatar zou niet verbazen', besluit Kieft. Nederland won donderdag overtuigend met 0-2 van Polen en staat zondag tegenover België. Nederland pakte dertien punten uit de eerste vijf wedstrijden en kan de koppositie haast niet meer ontgaan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!