Nieuws

Winter staat positief tegenover langer dienstverband: 'Na maandag evalueren'

Winter staat positief tegenover langer dienstverband: 'Na maandag evalueren'

23-09-2022 09:46 Laatste update: 10:06

Aron Winter kan terugkijken op een geslaagd debuut met Suriname. Natio was in het sfeervolle stadion van Almere City te sterk voor Nicarague: 2-1. De tussenpaus durft nog niet concreet in te gaan op een eventuele toekomst bij het Zuid-Amerikaanse land.

Met de nodige in Nederlande actieve voetballers werd de nummer 139 van de wereldranglijst over de knie gelegd. De wedstrijd leeft, zo ook bij Diego Biseswar. "Normaal belt mijn vader me twee keer in de week, de afgelopen tijd was het wel vier keer raak", zegt de speler van PAOK Saloniki tegen de NOS. "En telkens ging het over Suriname. Of ik al een kaartje voor hem had."

Onlangs werd Winter - eerder onder meer assistent-trainer bij Ajax en Griekenland - aangesteld als bondscoach van Suriname voor twee wedstrijden. "Ik heb altijd gezegd dat ik Nederlander ben, maar Suriname is mijn vaderland en daar liggen mijn roots", vertelt de 84-voudig international van Ornaje. "Zodra ik het volkslied hoor ben ik trots en dat zal ik altijd hebben."

Voor Winter ligt een langdurig contract klaar bij Suriname. "Maandag hebben we weer een wedstrijd, dus het smaakt naar meer. Na deze window ga ik evalueren, dus ik ga nog niet op feiten vooruitlopen." Het interlandblok wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Keuken Kampioen Divisie-koploper PEC Zwolle.