Nieuws

Jordi Cruijff: 'Vraag me af wat Johan van ontwikkelingen in voetbal zou vinden'

Jordi Cruijff: 'Vraag me af wat Johan van ontwikkelingen in voetbal zou vinden'

22-09-2022 06:42

Jordi Cruijff heeft veel bewondering voor zijn overleden vader Johan. De sportief directeur van FC Barcelona sprak lovende woorden over zijn vader op het Cruyff Legacy Summit-evenement.

Jordi weet dat de schijnwerpers altijd op Cruijff sr. gericht waren. "Als mijn vader ergens binnen kwam, ging meteen het licht aan", vertelt hij in gesprek met ESPN. "Hij had gewoon een bepaald charisma, maar hij bleef wel altijd heel normaal bij iedereen. Het maakt niet uit wie je was of waar je werkte."

Johan Cruijff heeft een essentiële rol gespeeld in de ontwikkeling van het totaalvoetbal. "De vraag hoe hij over de ontwikkelingen in het voetbal denkt, die stel ik mezelf wel vaak, ja", vertelt zijn zoon. "Ik denk vooral dat in die jaren 70 alle macht wel echt bij de clubs lag en niet bij de spelers, maar dat is nu natuurlijk ook wel omgedraaid. Soms hebben spelers wel eens teveel macht, maar het belangrijkste is om een balans te vinden tussen speler en club."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!