Opinie

Cruijff laat zich uit over De Jong en Memphis: 'Er staat veel druk op Xavi'

Cruijff laat zich uit over De Jong en Memphis: 'Er staat veel druk op Xavi'

21-09-2022 16:12

Jordi Cruijff heeft zich uitgelaten over de positie van Frenkie de Jong en Memphis Depay bij FC Barcelona. Volgens de kersvers sportief directeur is er geen reden tot zorg over de beperkte rol van de Nederlanders en kiest trainer Xavi Hernández simpelweg voor de sterkste elf.

Na een roerige transferzomer zijn de perspectieven van zowel De Jong als Memphis bij de opkrabbelende Spaanse topclub troebeler geworden. Toch speelt het duo nog altijd in Catalonië. Volgens Cruijff is dat niet meer dan logisch. "Memphis en Frenkie zijn overal met het elftal gewoon mee naartoe geweest en hebben in de voorbereiding ook gewoon gespeeld", zegt hij tegen de NOS. "De laatste wedstrijd stonden ze allebei in de basis. Er staat veel druk op de trainer om te winnen, dus die denkt niet aan allerlei andere zaken. Hij denkt alleen aan winnen en op basis daarvan maakt hij zijn opstelling."

Vrijdag maakte Barcelona officieel bekend dat Cruijff de nieuwe sportief directeur is. Toch verandert er volgens hem weinig, nadat hij al eerder als adviseur aan de club verbonden was. "Ik zit er al een jaar ongeveer, maar mijn rol is nu wel wat actiever geworden. Met name in de transferperiode." Over de financiële problematiek laat Cruijff zich eveneens uit. "Het is geen makkelijke situatie. Ik hoor veel opinies, zonder dat mensen weten hoe de Spaanse Fairplay-regels zijn. Die zijn heel streng vergeleken met de rest van Europa."

Het is volgens de zoon van wijlen Johan Cruijff dan ook onzin dat Barcelona de enige ploeg van Spanje is met financiële problemen. "Maar dat lees je niet overal. Maar oké, ik denk dat we een redelijk goede transferperiode achter de rug hebben. Dat zie je met name aan het feit dat ons stadion weer vol zit. De hele stad is opgeleefd en de fans geloven weer in het project", aldus Cruijff.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!