Nieuws

Danilo niet bang voor concurrentiestrijd: 'Feyenoord heeft meerdere opties nodig'

Danilo niet bang voor concurrentiestrijd: 'Feyenoord heeft meerdere opties nodig'

17-09-2022 09:55 Laatste update: 10:04

Danilo maakt sinds zijn komst bij Feyenoord indruk in Rotterdam. De voormalig Ajacied kwam al meermaals tot scoren en is blij dat hij een basisplaats heeft veroverd in De Kuip.

De Braziliaan kwam deze zomer transfervrij over van Ajax. Ondanks het feit dat Feyenoord meerdere aanvallers haalde, heeft Danilo een basisplaats veroverd in De Kuip. Echter ziet de spits geen problemen in het aantrekken van zo veel concurrenten. "Een club als Feyenoord heeft meerdere opties nodig op alle posities, daar wordt iedereen beter van. Concurrentie hoort bij topvoetbal."

Zijn woorden zijn ergens opvallend te noemen aangezien de Braziliaan vorig jaar bij Ajax niet aan spelen toe kwam door de concurrentie voorin. "Haller deed het fantastisch, Dan kom je niet aan bod. Dat was mentaal zwaar, zeker als je het eerder bij FC Twente wel hebt laten zien in de eredivisie. Ik heb keihard gewerkt bij Ajax, ik heb er veel geleerd. Maar hier bij Feyenoord voel ik me weer echt een spits die naar wedstrijden kan toewerken."

De aanvaller hoopt ooit uit te komen voor het Nationale elftal. Echter zou de Braziliaan het shirt van Oranje ook wel willen dragen. "Als ik Nederlands spreek en ik kan een paspoort aanvragen, dan zou ik voor Oranje kunnen spelen." Danilo plaats er wel direct een kanttekening bij. "Al blijft voor elke Braziliaan dat gele shirt van de Seleção iets heiligs. Niemand zou daar ooit ‘nee’ tegen zeggen."