Interview

'Elke jongen droomt van de Champions League, daar ben ik ontzettend trots op'

'Elke jongen droomt van de Champions League, daar ben ik ontzettend trots op'

16-09-2022 20:00

Het verhaal is bekend: Kay Tejan leeft momenteel zijn jongensdroom door binnen één jaar van het amateurvoetbal naar Champions League-voetbal te gaan. Sinds de overstap naar Sheriff Tiraspol horen we niet veel meer van de voormalig aanvaller van Quick Boys, Kozakken Boys en TOP Oss. De aanvaller is binnenkort transfervrij en VoetbalNieuws sprak met hem over zijn tijd in Moldavië en zijn toekomstplannen.

Droomtransfer
Tejan maakte in juli op huurbasis de transfer van TOP Oss naar het Moldavische Sheriff Tiraspol. Dat betekende dat de spits zich één jaar na zijn overstap naar het professionele voetbal mocht gaan laten zien in de voorronde van de Champions League. Tejan aasde al langer op een transfer. "Er waren wel wat Nederlandse clubs geïnteresseerd, maar die waren aan het wachten tot ze spelers hadden verkocht. Dat duurde best wel lang en ik bleef maar bij TOP Oss, wat ik niet wilde. Toen kwam Sheriff op mijn pad."

Uiteindelijk speelde Tejan vier duels in de voorrondes van het miljardenbal. Sherrif werd in de derde voorronde uitgeschakeld door het later gekwalificeerde Viktoria Plzen. "Elke jongen droomt ervan om Champions League-voetbal te spelen. Daar ben ik ontzettend trots op." Bovendien voelde de TOP Oss-huurling zich Europees als een vis in het water. "De wedstijden in Europa zijn heel anders dan in de competitie. Dan kan je wél lekker voetballen en dan komen mijn kwaliteiten meer naar boven."

Wedstrijden in de Europa League zitten er helaas niet in voor Tejan. De aanvaller was geblesseerd op het moment dat Sheriff de spelerslijst moest doorgeven. "Ik had last van mijn hamstring. Het leek erop dat het lang zou duren, maar gelukkig is dat niet het geval. Laatst kon ik al invallen bij een competitiewedstrijd. Het is ook pas de eerste keer dat ik iets met mijn hamstring heb, maar het is niets ernstigs." Door die blessure mist de Nederlander onder meer een duel met Manchester United op Old Trafford. "Ik had het er met een vriend over dat ik Manchester United wel wilde loten. Toen ik dat zag was ik natuurlijk heel blij. Helaas kan ik alleen nog maar op de lijst komen als één van onze spelers geblesseerd raakt."

Vechtvoetbal
In de Moldavische competitie, de Super Liga, is het andere koek. Tejan kan naar eigen zeggen minder lekker zijn spel spelen dan in de Europese duels. "De competitie is helemaal niks aan eerlijk gezegd. Het is totaal niet te vergelijken met de Eredivisie of de Keuken Kampioen Divisie. Je kan het niet eens vechtvoetbal noemen. Er raken heel veel spelers geblesseerd. De competitie is eigenlijk veel lastiger dan Europees voetbal, want niemand wil geblesseerd raken. Bij elke verdedigende actie van de tegenstander springt iedereen weg." Het niveau van zijn teamgenoten bij Sheriff ligt wel hoger dan in de rest van de competitie. "Bij mijn club lopen er wel spelers rond die beter zijn dan Keuken Kampioen Divisie-spelers, maar het zijn er ook niet heel veel."

Ook van het land Moldavië heeft Tejan geen hoge pet op. "Het is vrij weinig. De hoofdstad is wel oké, maar de stad waar ik zit is niks." Van de oorlog in buurland Oekraïne merkt Tejan niks. "Nee, totaal niet. Het is heel erg rustig hier." Mede omdat zijn vriendin in februari zal bevallen, ziet Tejan een langer verblijf in Moldavië niet zitten. "Ik heb gezegd dat ik er niet voor open sta om hier nog een half jaar tot twee jaar te gaan voetballen."Kay Tejan

Het hoogst haalbare
Een terugkeer naar Nederland is een van de opties. Op welk niveau hoopt de aanvaller dan terug te keren? "Je mikt altijd op het hoogst haalbare, maar in de top van de Keuken Kampioen Divisie is het ook niet verkeerd." Het buitenland is op termijn ook een optie voor Tejan. "Ik zou heel graag naar België willen. Omdat mijn vriendin gaat bevallen is Turkije nog geen optie, al zou ze dat ook wel leuk vinden hoor, net als Duitsland trouwens. Er zijn echt wel wat landen waar ik naartoe zou gaan, maar dan moet het wel allemaal wel kloppen."

Op 31 december 2022 loopt het huurcontract van Tejan bij Sherrif af. De veelzijdige spits keert dan terug naar TOP Oss, waarna hij in de zomer transfervrij is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!