Nieuws

Trainer FC Sheriff keert terug naar vaderland om Oekraïense leger te ondersteunen

Trainer FC Sheriff keert terug naar vaderland om Oekraïense leger te ondersteunen

28-02-2022 18:22

Yuriy Vernydub is teruggekeerd naar Oekraïne om het leger te versterken in de strijd tegen de Russen. De trainer van FC Sheriff stond eerder dit jaar nog langs de zijlijn tijdens de Champions League-duels met Real Madrid, Internazionale en Shakhtar Donetsk.

Maandagmiddag verscheen er een foto van Vernydub in een legeruniform op sociale media. Verschillende Oekraïense bronnen meldden dat de trainer van FC Sheriff is teruggekeerd naar Oekraïne. Naar verluidt verscheen hij in de Oekraïense stad Zapaorizhzhia.  

Afgelopen donderdag coachte de Oekraïner zijn ploeg nog in de Europa League-wedstrijd tegen Sporting Braga. Na afloop van dit duel liet de trainer weten dat hij zijn land wilde steunen in de strijd tegen Rusland.

"Ik ben geboren in Oekraïne en ik ben trots op de mensen die ons land verdedigen", vertelde Vernydub. "Ik heb een vrouw, twee kinderen en kleinkinderen, broers en zussen. Ik hoop dat deze oorlog niet al te veel invloed heeft op hen. Zodra ik terugkeer in Moldavië, vraag ik toestemming om naar mijn familie terug te keren. Als ze mijn hulp nodig hebben, wil ik er namelijk zijn."

Dinsdagavond speelt de ploeg uit Moldavië om 18.00 een wedstrijd in de nationale competitie tegen Milsami.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!