Nieuws

PSV staat voor ongekend druk schema na verplaatsing van duel met Arsenal

PSV staat voor ongekend druk schema na verplaatsing van duel met Arsenal

14-09-2022 12:53 Laatste update: 12:53

Het werd woensdag bekend dat PSV het uitgestelde duel met Arsenal op 20 oktober speelt en daarmee hebben de Eindhovenaren een waanzinnig druk schema tot het WK in november. De ploeg van Ruud van Nistelrooij komt in 44 dagen maar liefst dertien keer in actie. 

Het Eindhovens Dagblad dook in het speelschema van PSV en ziet dat de club door het verzetten van het duel met Arsenal maar liefst vijf donderdagen achter elkaar op gaat treden in de Europa League. Tussen 1 oktober en 13 november speelt PSV zeven wedstrijden in de Eredivisie en vanaf 6 oktober komen de Europa League-wedstrijden daar bij. PSV speelt vanaf dat moment tot 3 november elke donderdag in het Europese toernooi. 

De club uit de lichtstad heeft geen bekerverplichtingen tot de winterstop, wat enigszins scheelt. De periode tussen 20 oktober en 6 november zal bepalend zijn voor het seizoen van PSV: de club gaat op bezoek bij Arsenal, speelt in het weekend tegen FC Groningen, speelt daarna midweeks opnieuw tegen Arsenal, treft Ajax op 3 november en sluit de periode op 6 november af tegen FK Bodø/Glimt.