Nieuws

Cruijff verdedigt bekritiseerd beleid bij Barça: '99 procent begrijpt het niet'

Cruijff verdedigt bekritiseerd beleid bij Barça: '99 procent begrijpt het niet'

13-09-2022 15:18

Jordi Cruijff is het oneens met de kritiek die FC Barcelona de afgelopen maanden heeft ontvangen over het transferbeleid. De technisch manager van de club is tevreden over de transferperiode van de Catalanen. 

De Catalanen trokken grote namen aan, ondanks het feit dat de geldkraan bijna was dichtgedraaid. Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Hector Bellerín, Marcos Alonso, Franck Kessié en Andreas Christensen kwamen naar Spotify Camp Nou. Volgens Cruijff begrijpen mensen niet hoe de regels van de Financial Fair Play in elkaar steken. "99 procent van de mensen begrijpt niet hoe de puzzel in elkaar steekt", liet de Nederlander aan Marca weten voor het duel tussen Bayern München en Barça. 

"Het nieuws over ons was niet altijd juist. Ik begrijp dat mensen die dat lezen, denken dat wat Barcelona heeft gedaan misschien niet netjes is geweest", vervolgt Cruijff, die benadrukt dat Barcelona geen regels heeft overtreden en in alle opzichten juist heeft gehandeld. "We zijn deze spelers dankbaar, want ze hadden betere aanbiedingen dan die van ons. Je kunt de trots in de ogen van de spelers zien als ze de kans krijgen te tekenen voor Barcelona. Dat heeft ook geholpen in de concurrentie met clubs met grotere budgetten en hogere salarissen", besluit Cruijff.