Cruijff aast op revanche tegen Bayern: 'Laatste duels zwaar, maar nu ander team'

26 augustus 2022 om 06:57

Jordi Cruijff aast met FC Barcelona op revanche tegen Bayern München na de afgang tijdens de laatste ontmoeting in de Champions League. De Nederlander denkt dat Barça een goede kans maakt tegen de Duitsers.

"De laatste drie tot vier ontmoetingen met Bayern München waren erg zwaar voor ons", aldus Cruijff tegenover Movistar, opgetekend door Voetbal International. "Maar wij hebben nu een ander team staan, waardoor we weer nieuwe kansen krijgen. En het is natuurlijk positief dat Lewandowski nu bij ons zit."

Barcelona werd donderdagavond tijdens de loting in Istanbul gekoppeld aan Bayern München, Internazionale en Viktoria Plzen. Vooral eerstgenoemde ligt gevoelig. Twee jaar geleden schakelden de Duitsers de Catalanen uit in het miljardenbal door met 2-8 t winnen in Camp Nou.

Toch is Cruijff niet alleen voor de Duitse grootmacht op zijn hoede. Ook Internazionale wordt gezien als een geduchte tegenstander. "Inter heeft zich ook goed kunnen versterken. Ze hebben daar Lukaku weer terug. Ook tegen hen zullen we het moeilijk gaan krijgen." Cruijff wilde verder niet ingaan op mogelijke versterkingen die zich nog aandienen bij Barcelona.