Nieuws

Voormalig topspelers Khedira en Lahm gaan aan de slag bij Stuttgart

Voormalig topspelers Khedira en Lahm gaan aan de slag bij Stuttgart

11-09-2022 18:17

Sami Khedira en Philipp Lahm gaan als adviseurs aan de slag bij VfB Stuttgart. De voormalig topvoetballers zijn vooral bekend van hun periodes bij respectievelijk Real Madrid en Bayern München en gaan de Duitse club bijstaan. 

Dat meldt Stuttgart via de officiële kanalen. Naast Khedira en Lahm wordt ook voormalig aanvoerder Christian Gentner aangesteld, die op 1 januari van volgend jaar stopt met voetballen en terugkeert naar de club. Van Khedira en Lahm is het de bedoeling dat de twee met onmiddelijke ingang advies gaan geven aan directeur Alexander Wehrle. Genter wordt hoofd van de spelersafdeling. 

Khedira en Lahm kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met de club. "Ik kan niet wachten om mijn vijftien jaar van ervaring mee te geven", zegt Khedira op de clubsite. "Ik heb bij veel goedlopende clubs mogen spelen en heb alles van dichtbij mogen meemaken."

Lahm is Stuttgart dankbaar voor zijn profcarrière en wil iets terugdoen. "Stuttgart is een club waar mensen zich in herkennen als club van de regio die vaker wint dan verliest. Ik ben Stuttgart dankbaar voor de kans die ze mij destijds gaven en hoop op deze manier iets terug te doen."