Go Ahead Eagles wint in Volendam en heeft eerste punten van het seizoen binnen

09-09-2022 21:59 Laatste update: 22:28

Go Ahead Eagles heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. Op bezoek bij FC Volendam werd er dankzij doelpunten van Bobby Adekanye en Bas Kuipers (2x) met 2-3 gewonnen.

Go Ahead pakte dit seizoen nog geen punt en was gebrand om daar verandering in te brengen. De ploeg van René Hake kwam na iets meer dan twintig minuten spelen op een 0-1 voorsprong via Adekanye. De Eagles konden niet lang genieten van de treffer, want enkele minuten later bracht Carel Eiting met een geweldig schot voor de 1-1. De treffer van de oud-Ajacied was tevens de duizendste Eredivisie-goal voor Volendam.

In het tweede bedrijf leek Volendam op jacht naar de voorsprong. Het elftal van Wim Jonk had het meeste aanspraak op een goal, maar in de 78ste minuut bracht Kuipers de bezoekers tegen de verhouding in op 1-2.  Diezelfde Kuipers schoot vijf minuten later weer raak en bracht daarmee de 1-3 op het scorebord. In de laatste minuut deed Volendam nog wat terug via Robert Mühren, maar het was tevergeefs. Go Ahead won met 2-3 en heeft de eerste punten van het seizoen binnen.