Nieuws

Bassey trots op Champions League-debuut: 'Heel mijn leven al een droom'

Bassey trots op Champions League-debuut: 'Heel mijn leven al een droom'

09-09-2022 19:57

Calvin Bassey is als een kind zo blij na zijn debuut in de Champions League. De verdediger maakte zijn eerste minuten op het hoogste Europese podium in de 4-0 overwinning tegen Rangers FC.

Afgelopen zomer werd Bassey voor 26,5 miljoen euro overgenomen van Rangers FC. Zijn Champions League-debuut was dus op meerdere vlakken speciaal voor de verdediger aangezien hij speelde tegen zijn voormalig werkgever. "Het is mijn hele leven al een droom om in de Champions League te spelen. Het was onwerkelijk. Het was onwerkelijk en ook wel een beetje bitterzoet, omdat ik tegen mijn oude team speelde. Niet alleen voor mij persoonlijk was het een geweldige prestatie. Ook voor mijn familie." vertelt de mandekker voor de camera van Ajax TV.

Bassey speelde een sterke wedstrijd en liet zien waarom de Amsterdammers hem naar de hoofdstad haalde. "Het was onwerkelijk. Daarna probeerde ik wat rustiger te worden en de druk niet te groot te laten worden. Je ziet een klein lachje als ik de muziek van de Champions League hoor. Maar daarna focus ik mij weer op de wedstrijd."