Nieuws

Van Drongelen opgelucht na debuut: 'Blij dat ik gelijk mocht starten'

Van Drongelen opgelucht na debuut: 'Blij dat ik gelijk mocht starten'

06-09-2022 12:13 Laatste update: 12:39

Rick van Drongelen vertrok deze zomer bij Union Berlin op huurbasis naar Hansa Rostock. Zondag maakte de verdediger zijn debuut in de Tweede Bundesliga. Daar mocht de Nederlander volgens zijn trainer ook trots op zijn.

Van Drongelen begon in de basis en maakte de negentig minuten vol. "Ik was blij dat ik deze wedstrijd gelijk mocht starten", vertelt de verdediger tegenover BILD. Afgelopen seizoen speelde de mandekker geen minuut in de Bundesliga voor Union Berlin. "Het voelde erg goed om weer negentig minuten te kunnen spelen. Ik wil hier mijn krachten gaan gebruiken, maar wat ik nu nog mis is ritme, kracht en uithoudingsvermogen."

Hansa Rostock-trainer Jens Härtel was tevreden over het optreden van Van Drongelen. "Een goed debuut. Hij heeft al heel lang geen competitiewedstrijden meer gespeeld. We kunnen nu nog geen wonderen van hem verwachten."

Rostock verloor tijdens het debuut van Van Drongelen met 0-1 van Hannover 96. Voor de Nederlander is dit zijn derde Duitse ploeg waarvoor hij onder contract staat. Voor zijn periode in de Duitse hoofdstad speelde de centrumverdediger voor Hamburger SV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!