Nieuws

Van Drongelen vertrekt tijdelijk bij Union Berlin: 'Ik ben blij om hier te zijn'

Van Drongelen vertrekt tijdelijk bij Union Berlin: 'Ik ben blij om hier te zijn'

01-09-2022 18:58 Laatste update: 19:01

Rick van Drongelen vertrekt tijdelijk bij Union Berlin en gaat aan de slag bij Hansa Rostock. De club uit de Tweede Bundesliga huurt de Nederlandse verdediger voor een jaar.

Van Drongelen is afkomstig uit de jeugdopleiding van Sparta en vertrok in 2017 naar Hamburger SV. Na vier seizoenen verkaste hij naar Union Berlin, dat hem het afgelopen jaar verhuurde aan het Belgische KV Mechelen. Nu gaat Van Drongelen weer aan de slag in Duitsland. "Hansa is een geweldige club met een rijke geschiedenis, een prachtig stadion en geweldige fans", reageert Van Drongelen op de clubsite. "De club wilde me heel graag hebben en heeft veel moeite voor me gedaan. Ik ben blij om hier te zijn. Ik ga alles geven en genieten van het gevoel om weer op het veld te kunnen staan."

Technisch directeur Martin Pieckenhagen is onder de indruk van de 23-jarige verdediger. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Rick al veel ervaring. Naast zijn indrukwekkende fysiek is hij goed in de opbouw en neemt hij verantwoordelijkheid op het veld."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!