Breaking news

De kogel is door de kerk: Groningen bevestigt miljoenentransfer Strand Larsen

De kogel is door de kerk: Groningen bevestigt miljoenentransfer Strand Larsen

01-09-2022 12:36 Laatste update: 12:39

De bevestiging is daar: Jørgen Strand Larsen heeft zijn gewenste transfer naar Celta de Vigo te pakken. De Noorse spits verlaat FC Groningen voor een recordbedrag van elf miljoen euro.

De transfer hing al langere tijd in de lucht, maar nu is er eindelijk een einde gekomen aan de transfersoap. Aangezien de transfermarkt in Spanje nog geopend is, kon Strand Larsen donderdag de overstap maken naar Celta de Vigo. Groningen haalde gisteren met Ricardo Pepi al een opvolger in huis voor de 22-jarige Noor. De Amerikaanse aanwinst kwam over van Augsburg en wordt voor één seizoen gehuurd.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wilde de Strand Larsen om sportieve redenen graag in Nederland houden. "Daarnaast lag er lange tijd geen bod op tafel waartegen wij 'ja' konden zeggen, wat in dat geval de grootste transfer in de geschiedenis van FC Groningen had betekend. Dat beeld bestond wel door de berichten die in de media verschenen, maar de bedragen die werden genoemd klopten niet. Pas toen Celta de afgelopen dagen concreet werd, kwamen de biedingen in de buurt van wat wij in ons hoofd hadden. Dat is dinsdagavond in een stroomversnelling gekomen en heeft geleid tot deze transfer."

 

Take good care of him!💚🤍 @RCCelta pic.twitter.com/QOFnk7pHYM

— FC Groningen (@fcgroningen) September 1, 2022