Nieuws

'Fortuna legt bod van één miljoen euro neer bij Benfica voor vleugelaanvaller'

'Fortuna legt bod van één miljoen euro neer bij Benfica voor vleugelaanvaller'

31-08-2022 14:20

Fortuna Sittard heeft zijn pijlen gericht op Úmaro Embalo, meldt het Portugese Record. De rechtsbuiten van Benfica moet de aanvalslinie van de Limburgers gaan versterken.

Embalo heeft nog een contract tot 2024 bij de Portugese grootmacht, hij wordt desondanks al een langere periode in verband gebracht met een vertrek bij Benfica. Record schrijft dat Fortuna Sittard een bedrag van één miljoen euro gaat wegleggen om de Portugees international over te kunnen nemen.

De 21-jarige vleugelaanvaller speelde één seizoen in de jeugdopleiding van AD Oeiras, waarna hij werd genomen door Benfica. De Embalo komt nu in actie voor het beloftenteam van Benfica, dat uitkomt op het tweede niveau in Portugal. Vorig seizoen kwam hij 31 keer in actie. In deze duels scoorde hij vier keer en gaf het transferdoelwit van Fortuna 12 assists. 

Het is op dit moment erg onrustig in Sittard. Trainer Sjors Ultee werd onlangs ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten in de Eredivisie. Aanwinst Burak Yilmaz zou de touwtjes strak in handen hebben. Inmiddels ligt de Turk zelfs in de clinch met spitsentrainer Frank Demouge.