Transfernieuws

'Ajax hoopt op komst Vlachodimos: Benfica wil eerst nieuwe keeper aantrekken'

'Ajax hoopt op komst Vlachodimos: Benfica wil eerst nieuwe keeper aantrekken'

31-08-2022 09:40 Laatste update: 09:44

Ajax heeft Odisseas Vlachodimos in het vizier. De transfer van de Benfica-sluitpost is afhankelijk van hoe snel de Portugezen doelman Vladan Kovacevic van Rakow kunnen inlijven.

Wanneer Benfica een nieuwe keeper heeft, wordt de eventuele deal pas bespreekbaar, meldt De Telegraaf. De Grieks-Duitse sluitpost staat bovenaan het wensenlijstje in Amsterdam voor de keeperspositie. Ajax beschikt momenteel over Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. De eerste zijn al op leeftijd, terwijl Gorter in de strijd om de Johan Cruijff Schaal door het ijs zakte.

Naar verluidt heeft Vlachodimos wel oren naar een overstap naar Ajax. De 28-jarige sluitpost zou zo'n vijftien miljoen euro moeten kosten. Mark Flekken en Besiktas-goalie Ersin Destanoglu staan ook nog op de shortlist bij de regerend landskampioen. Ajax zal snel door moeten schakelen als de transfer afketst.

De 28-jarige sluitpost doorliep de jeugdopleiding van VfB Stuttgart, waarna hij doorstroomde naar het eerste elftal. Via Panathinaikos, kwam Vlachodimos in de zomer van 2018 terecht bij Benfica. In Lissabon keepte hij tot dusver 177 officiële wedstrijden.