Nieuws

Kieft hekelt 'zelfbenoemde Toni Kroos' bij PSV: 'het is een verwend kereltje'

Kieft hekelt 'zelfbenoemde Toni Kroos' bij PSV: 'het is een verwend kereltje'

27-08-2022 23:09

Wim Kieft is niet te spreken over het interview dat Joey Veerman gaf na de Champions League-uitschakeling van PSV. De middenvelder stelde dat trainer Ruud van Nistelrooij hem op de verkeerde plek had gezet. Wat Kieft betreft ontbreekt het Veerman aan zelfreflectie. 

Kieft hield zich niet in en maakte zijn mening duidelijk in zijn column voor De Telegraaf. "Storend na afloop was trouwens de houding van het verwende kereltje Joey Veerman. Die acteerde zodanig overtuigd te zijn van zijn kwaliteiten dat PSV niet zou zijn uitgeschakeld als hij niet op 10, maar op 8 had gespeeld tegen Rangers FC", schrijft Kieft. 

"Oliedom om zoiets te roepen en volledig onterecht. Veerman speelde slecht en grossierde in fouten", vervolgt de analist en oud-voetballer. "Deze zelfbenoemde Toni Kroos op het middenveld van PSV vond het nodig om na afloop zijn trainer Van Nistelrooy terecht te wijzen over zijn positie op het veld. Niet één keer, maar tweemaal. Bij iemand met een beetje gezond verstand zouden na de eerste keer alle alarmbellen moeten afgaan. Maar niet bij Veerman."

Veerman zadelt Van Nistelrooij met een probleem op na zijn uitspraken, vindt Kieft. "Hij zadelt Van Nistelrooy met een probleem op. Iedere keer gaat iedereen kijken op welke positie Van Nistelrooy hem laat spelen. Heeft Veerman zijn trainer bewust op deze manier voor het blok willen zetten dan is dat een lage streek."