Nieuws

Clubloze oud-Feyenoorder mikt op terugkeer: 'Ik denk dat ik de Eredivisie aankan'

Clubloze oud-Feyenoorder mikt op terugkeer: 'Ik denk dat ik de Eredivisie aankan'

26-08-2022 07:13

Luc Castaignos mikt op een terugkeer in de Eredivisie. De oud-Feyenoorder zit al sinds juli zonder club, maar doet er alles aan om topfit te blijven.

Castaignos speelde in Nederland voor Feyenoord, FC Twente en Vitesse en hoopt nu op een terugkeer in zijn vaderland. "Ik denk dat ik de Eredivisie aankan", aldus spits tegenover ESPN. "Ik weet wat ik ervoor doe en wat ik hiervoor laat. Ik werk nu elke dag om terug te komen en dan weet ik echt zeker dat ik in de Eredivisie nog van meerwaarde kan zijn."

De jeugdexponent van Feyenoord kwam ook uit voor Internazionale, Eintracht Frankfurt, Sporting Portugal, het Zuid-Koreaanse Gyeongnam FC en als laatste OFI Kreta, waar hij na één jaar zijn biezen mocht pakken. Sindsdien is Castaignos transfervrij.

De spits schroomt niet clubs te benaderen voor een mogelijk dienstverband. "Ik ben niet te beroerd om zelf initiatief te nemen en mezelf ook te laten zien. Ik kan altijd meetrainen en als het niets wordt dan wordt het niets." Om welke clubs het gaat, houdt de 29-jarige aanvaller voor zichzelf. "Het is daar uiteindelijk niks geworden, maar als 29-jarige verbaas ik me nergens meer over in het voetbal. Maar ik hoop wel dat ik nog tot mijn 35e of 36e jaar mee mag in het profvoetbal."