Nieuws

Toornstra: 'Wil Feyenoord een afscheidscadeau geven en Utrecht een mooie start'

Toornstra: 'Wil Feyenoord een afscheidscadeau geven en Utrecht een mooie start'

24-08-2022 06:59 Laatste update: 07:46

Dinsdag nam Jens Toornstra afscheid van Feyenoord, de club waarvan hij het shirt acht jaar lang droeg. De 33-jarige ‘topfitte’ middenvelder keert terug bij FC Utrecht, waar hij meer kans op speeltijd krijgt dan in De Kuip.

In zijn periode bij Feyenoord kreeg Toornstra de nodige keren een tegenslag te verwerken, maar hij knokte zich altijd terug in de basiself. Dat terug knokken zag hij nu niet meer zitten. "Maar dit keer voelde het anders. Het was voor het eerst in die acht seizoenen dat ik dacht dat het ook weleens niet mijn kant zou kunnen opvallen”, aldus Toornstra in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Er werden vaker concurrenten gehaald, maar nooit voor de bedragen die ik nu lees of hoor”, vervolgt de middenvelder, die doelt op de aankopen Quinten Timber (7,4 miljoen), Sebastian Szymanski (huur, afkoopsom van om en nabij de 10 miljoen) en de aanstaand inkomende Ezequiel Bullaude (tussen de 5 en 7 miljoen).

“Feyenoord is een club die het zich niet kan veroorloven om een marktwaarde van een speler te laten verdampen”, vervolgt Toornstra. “Ze hebben terecht plannen met die spelers. Dan is de vraag: ga je die strijd weer aan of ga je in op de aanbieding van FC Utrecht. En het is het laatste geworden. Het was ook FC Utrecht of Feyenoord, meer speelde er niet.”

Aanstaande zondag wacht de wedstrijd van het jaar voor Utrecht tegen Ajax, thuis in de Galgenwaard. Of de ‘topfitte’ middenvelder al mee gaat spelen? “Dat zou fysiek kunnen, maar dat is aan de trainer natuurlijk. Ik train donderdag voor het eerst mee met FC Utrecht, we gaan het zien. Ja, starten tegen Ajax zou leuk zijn. Ik ga er alles aan doen om de aanhang van Feyenoord een afscheidscadeau te geven en uiteraard een mooie start voor de fans van FC Utrecht”, besluit Toornstra.