Nieuws

'Xavi prijs zich gelukkig met overwinning, maar baalt van Koundé-situatie'

'Xavi prijs zich gelukkig met overwinning, maar baalt van Koundé-situatie'

22-08-2022 06:55 Laatste update: 06:59

Barcelona won zondagavond met 1-4 het uitduel tegen Real Sociedad. Trainer Xavi Hernández prijst zich gelukkig na de overwinning, maar baalt van de situatie rondom Jules Koundé.

De jarige Robert Lewandowski was aan de zijde van de Catalanen verantwoordelijk voor twee doelpunten. Ook Ousmane Dembélé en invaller Ansu Fati vonden in de tweede helft het net. Xavi benoemde na afloop op de persconferentie dat de overwinning een bevestiging is dat zijn ploeg op de goede weg is. "Het is altijd moeilijk om in dit stadion te winnen. We moesten geduldig blijven en in de tweede helft hebben we het verschil gemaakt. Deze overwinning is heel belangrijk voor ons."

Afwezig bij de wedstrijd tegen Sociedad was aanwinst Koundé. De verdediger kwam voor vijftig miljoen euro over van Sevilla, maar is nog niet speelgerechtigd. "Het is helaas de situatie waarin we op dit moment zitten. Iedereen zoekt naar een oplossing. Natuurlijk stoort het mij dat ik Koundé nog niet kan opstellen. Hij had waarschijnlijk gespeeld vandaag. Laten we afwachten wat volgende week brengt," vertelt Xavi.

Frenkie de Jong mag tevreden terugkijken op zijn optreden, maar leed wel balverlies in aanloop naar de gelijkmaker van Sociedad-spits Alexander Isak. "Ik vond dat Frenkie het erg goed deed, ondanks de pech bij de tegengoal. We hebben met lef gespeeld. Daarin brengt Frenkie ons veel en hij weet het spel te verdelen. Maar we moeten nog ons balverlies zien te beperken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!