Transfernieuws

Ik heb nog een Feyenoord-salaris en dat is voor sommige clubs niet te behappen

"Ik heb nog een Feyenoord-salaris en dat is voor sommige clubs niet te behappen"

17-08-2022 14:20 Laatste update: 14:23

Gemengde gevoelens overheersen bij Feyenoord nu hij de Rotterdammers ingeruild heeft voor een dienstverband bij FC Emmen. De middenvelder was vaak mikpunt van kritiek onder de supporters van de Stadionclub, maar denkt dat hij goed genoeg was voor Feyenoord.

Vanaf 2020 kwam Diemers uit voor Feyenoord. In het eerste seizoen in Zuid-Holland was de aanvallende middenvelder nog basisspeler onder Dick Advocaat. "Ik denk dat ik niet helemaal constant ben geweest, maar dat was ook moeilijk in dat jaar", blikt Diemers in gesprek met ESPN terug op zijn periode.

"Het is te makkelijk om te zeggen dat de supporters de pik op mij hebben gehad. Ze hebben me nooit helemaal omarmd, maar dat heeft ook zeker aan mezelf gelegen", vervolgt hij. Onder Arne Slot, die vorig jaar aan zijn klus bij Feyenoord begon, had de spelverdeler geen perspectief. In het afgelopen half jaar speelde hij zijn wedstrijden in de Tweede Bundesliga bij Hannover 96.

"Maar in anderhalf jaar tijd heb ik 42 wedstrijden voor Feyenoord gespeeld. Dat lukt niet als je het niveau niet aan kunt", aldus Diemers. Ook SC Cambuur zat achter hem aan, zo openbaart de 28-jarige Fries. Alhoewel de formatie uit zijn geboortestad 'zijn clubbie' is, gaat hij toch naar FC Emmen. "Alleen heb ik nog een Feyenoord-salaris en dat is voor sommige clubs moeilijk te behappen."

FC Emmen huurt Diemers voor de rest van het seizoen van Feyenoord. Vervolgens loopt zijn contract in de Maasstad af.