Nieuws

Fraser hint op eerste basisplaats: 'Zou zomaar kunnen dat Bas start tegen Cambuur'

Fraser hint op eerste basisplaats: 'Zou zomaar kunnen dat Bas start tegen Cambuur'

12-08-2022 13:13

Bas Dost mag zich gaan opmaken voor zijn eerste basisplaats bij FC Utrecht. Dat verklapte Henk Fraser op de persconferentie. De oefenmeester benadrukte hoe belangrijk de 33-jarige spits voor hem is.

Een week geleden tijdens de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk begon hij nog op de bank, maar zaterdag tegen SC Cambuur mag Dost gaan starten. De nummer negen van de Domstedelingen was gelijk belangrijk voor zijn ploeg: hij scoorde twee keer als invaller. “Hij is voor ons van grote waarde”, benadrukte Fraser op de persconferentie volgens het Algemeen Dagblad.

De keuzeheer is voorzichtig met zijn topaankoop. “Weet je, we zijn heel zuinig op Bas. Ik ben als de dood dat hij, wanneer ik hem nu volop in actie laat komen, straks een paar weken uit de running is met een hamstringblessure”, aldus Fraser, die een flinke afweging moet maken. “De discussie is dus: laat ik hem beginnen? Of laat ik hem invallen? Maar goed, hij is van grote waarde van ons. Het zou inderdaad zomaar kunnen dat Bas start tegen Cambuur”, besloot hij met een glimlach.

Dost kwam deze zomer transfervrij over naar FC Utrecht. Hij verkoos een verblijf in de Domstad boven een stap naar Feyenoord en een rentree op het oude nest bij FC Emmen.