'Ajax zet in op verhuur Ünüvar: overbodige verdedigers op weg naar de uitgang'

12 augustus om 09:08
Laatste update: 12 augustus om 10:12

Ajax wil Naci Ünüvar verhuren, meldt het Algemeen Dagblad. De aanvallende middenvelder annex linksbuiten verlengde onlangs zijn contract tot de zomer van 2026, maar ziet weinig kansen op speeltijd bij het eerste elftal.

Het offensieve talent staat al jaren te boek als een parel uit de jeugdopleiding. Zijn grote doorbraak laat echter nog altijd op zich wachten. De concurrentie op zijn positie binnen Ajax 1 is groot door de aanwezigheid van Davy Klaassen, Steven Berghuis en Mohammed Kudus en de bomvolle vleugels in de aanval. Vandaar dat een huurdeal een uitweg kan bieden waardoor Ünüvar ervaring op kan doen in de Eredivisie. FC Twente informeerde eerder deze transferperiode al naar hem, al wilde hij toen nog voor zijn kansen gaan in binnen de hoofdmacht van Ajax.

Perr Schuurs en Sean Klaiber verlaten Ajax naar alle waarschijnlijkheid deze transferperiode ook. Schuurs staat in nadrukkelijke belangstelling van Torino. De transfer van de verdediger zal in een stroomversnelling raken als Ajax de komst van Ahmetcan Kaplan afrond. De Turk moet overkomen van Trabzonspor. Met de komst van Jorge Sánchez naar Amsterdam lijkt de rol van Klaiber definitief uitgespeeld. Hij zou een overstap kunnen maken naar clubs uit het Championship en de MLS.