Wie is Ezequiel Bullaude? Hét nieuwe transfertarget van Feyenoord

24 augustus om 15:52
Laatste update: 10 augustus om 18:31

Feyenoord heeft zijn pijlen gericht op Ezequiel Bullaude. De middenvelder wordt bestempeld als 'multifunctioneel' en speelt momenteel nog bij Godoy Cruz. Wie is het nieuwe transfertarget van de Rotterdammers? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

De carrière van Bullaude

Bullaude doorliep de jeugdopleiding van Codoy Cruz. Ook liep hij stage bij Argentinos Juniors en Lanús. Uiteindelijk werd de aanvallende middenvelder in 2018 op zeventienjarige leeftijd voor het eerst bij de selectie van het eerste van Godoy Cruz gehaald. Op 20 oktober 2018 maakte Bullaude zijn debuut voor de Argentijnse club onder trainer Diego Dabove. De veelzijdige Argentijn kwam in het veld als aanvaller en speelde de laatste paar minuten in het duel met Aldosivi in de Argentijnse Primera División. Godoy Cruz won dat duel met 2-0.

Sindsdien speelde het nieuwe transferdoelwit van Feyenoord 93 duels voor de Argentijnse Primera División-club. Daarin scoorde de spelverdeler achttien keer. Bovendien gaf hij zeven assist. Bullaude kan niet per definitie worden bestempeld als een kaartenpakker. Pas negen keer kreeg hij een gele kaart en nog nooit pakte hij rood.

Wat voor speler is Bullaude?

Bullaude is een rechtsbenige aanvallende middenvelder. De Argentijn is 1,84 meter lang en speelt het liefst achter de spits op tien. De speler van Codoy Cruz komt graag en vaak in scoringspositie, blijkt ook uit cijfers van het afgelopen seizoen. In veertien wedstrijden scoorde de creatieveling zes keer. Volgens Transfermarkt heeft de middenvelder een marktwaarde van 4,5 miljoen euro.