Nieuws

Eiting licht verrassende keuze voor Volendam toe: 'Hij heeft me heel erg geholpen'

Eiting licht verrassende keuze voor Volendam toe: 'Hij heeft me heel erg geholpen'

09-08-2022 20:51

Carel Eiting heeft onthuld dat Wim Jonk de belangrijkste reden was om voor FC Volendam te kiezen. De nieuwkomer is nog maar sinds kort speler van Het Andere Oranje, maar begon in de wedstrijd tegen FC Groningen (2-2) direct in de basis.

Toen hij weg was bij Ajax hebben we altijd contact gehouden over mijn spel en carrière", zegt Eiting tegen ESPN. "Hij heeft mij echt een betere speler gemaakt. Hij was wel de belangrijkste reden om voor Volendam te kiezen."

Onder de vleugels van Jonk wist Eiting zich te ontwikkelen en stelde hij zichzelf de nodige vragen. "Waar ben ik naar op zoek? Wil ik een goal maken of een assist geven? Of wil ik de bal in de ploeg houden en team helpen. Ik denk dat ik mijzelf te vaak wegcijfer om het team te helpen. Hij heeft me heel erg geholpen om mezelf te zijn en mezelf te laten zien, maar ook het team te helpen".

Toch deed de keuze van Eiting om voor FC Volendam te kiezen de nodige wenkbrauwen fronsen. Eerder viel zijn naam nog bij hoger aangeschreven clubs als FC Utrecht en AZ. "Ik vind het niet zo'n belangrijke vraag of er contact is geweest. Er is mij veel gevraagd wat mijn keuzes waren. Uiteindelijk is dit mijn keuze en hier ben ik blij mee", besluit Eiting.