Transfernieuws

Romano: Barça en Valencia in de afrondende fase over de huur van Spaans toptalent

Romano: Barça en Valencia in de afrondende fase over de huur van Spaans toptalent

09-08-2022 16:20

Barcelona en Valencia zijn momenteel in de afrondende fase beland over ene huurdeal van Nico González. De talentvolle Barça-middenvelder mag tijdelijk elders op het hoogste niveau in Spanje gaan laten zien.

Dat meldt Fabrizio Romano. De 20-jarige Nico wordt voor een jaar uitgeleend aan Valencia. In het contract is geen koopoptie opgenomen, waardoor de Spanjaard na één jaar sowieso terugkeert naar Catalonië. Naar verwachting zal hij voorafgaand aan zijn reis naar Valencia eerste zijn contract verlengen bij Barça.

Eerder deze zomer werd bekend dat Nico graag verhuurd zou willen worden omdat dat beter zou zijn voor zijn carrière. De speler staat als groot talent te boek, maar heeft op dit moment een middenveld voor zich waarin de concurrentie moordend is met spelers als Pedri, Gavi, Sergio Busquets en Frenkie de Jong.

Nico brak afgelopen seizoen door bij Barcelona en maakte zijn debuut onder Ronald Koeman. Hij kwam tot nu toe 27 keer uit in de La Liga, waarin hij twee keer het net wist te vinden. Naast Riqui Puig is hij de tweede middenvelder die uit het Spotify Camp Nou vertrekt.