Transfernieuws

Mertens ruilt Napels in voor Turks avontuur: 'Ik wil hier een legende worden'

Mertens ruilt Napels in voor Turks avontuur: 'Ik wil hier een legende worden'

08-08-2022 21:59

Dries Mertens mag zich officieel speler van Galatasaray noemen. De Turkse topclub heeft de strijd om de fel begeerde transfervrije Belg gewonnen en hoeft dus geen transfersom over te maken.

De 35-jarige Mertens komt financieel niets te kort bij Galatasaray. Naar verluidt gaat hij 2,9 miljoen euro per jaar verdienen en krijgt hij een bonus van 1,1 miljoen euro. Het contract dat de aanvaller heeft ondertekend heeft een looptijd van één seizoen, met de optie op nog een jaar. Na negen jaar Napoli gaat Mertens nu dus voor een avontuur in de Turkse hoofdstad.

"Ik wil hier een legende worden", zegt Mertens tegenover Het Laatste Nieuws. "In Napels zijn de fans ook gek, maar hier hangt tegelijkertijd een familiaire sfeer. Daarom ben ik naar hier gekomen." Mocht Mertens zijn ambities waarmaken, dan is het de tweede club waar hij de status van ‘legende’ op zich mag nemen: bij Napoli maakte hij in 397 wedstrijden 148 doelpunten waardoor hij topscorer aller tijden werd door Diego Maradonna van de troon te stoten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!