Transfernieuws

Galatasaray heeft beet en maakt naderende komst van Mertens officieel bekend

Galatasaray heeft beet en maakt naderende komst van Mertens officieel bekend

06-08-2022 21:27 Laatste update: 21:29

Dries Mertens heeft onderdak gevonden na zijn vertrek bij SSC Napoli. Het Turkse Galatasaray bevestigt zaterdagavond dat er een overeenkomst nadert met de Belg, die jarenlang voor SSC Napoli uitkwam en sinds dit seizoen transfervrij is. 

Dat laat de Turkse club weten via de officiële kanalen. Mertens streek bijna tien jaar geleden neer in Napels en werd daar uiteindelijk topscorer van de clubgeschiedenis. Zelfs Diego Maradona werd gepasseerd in die lijst. In Turkije ligt een éénjarig contract klaar voor de Belg, met optie tot een tweede seizoen. 

De 105-voudig Belgisch international nam deze week al afscheid van zijn voormalige club in Italië. Met zijn zoontje op zijn schoot sprak de Belg de woorden: "Aan de club, mijn collega’s, trainers, fans en vrienden kan ik maar één woord zeggen: grazie. Mijn vertrek ging niet zoals ik had gehoopt, maar voor mij is dit geen vaarwel. Wel een tot ziens. Napoli, wat een tijd hebben wij gehad." Mertens gaat in Turkije een miljoenensalaris verdienen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!