Nieuws

'Transfervrije Alexis Sánchez hoopt loobaan in Frankrijk nieuw leven in te blazen'

'Transfervrije Alexis Sánchez hoopt loobaan in Frankrijk nieuw leven in te blazen'

08-08-2022 16:25

De Italiaanse transferspecialisten Fabrizio Romano en Gianluca di Marzio melden dat Alexis Sánchez (33) hard op weg is naar Olympique Marseille. De Chileense aanvaller zou inmiddels contractontbinding met de Nerazzurri zijn overeengekomen.

Nog deze week moet de transfer afgerond zijn, meldt Romano. Vervolgens zet de international zijn handtekening onder een contract tot medio 2024 bij de Fransen. Bij Internazionale was Sánchez overbodig verklaard. Het afgelopen seizoen kwam hij geregeld als invaller binnen de lijnen. Gemeten over alle competities kwam de buitenspeler tot 38 wedstrijden, negen goals en vijf assists.

Daarmee komt er een einde aan het verblijf van Sánchez in Milaan. In 2019 verliet hij Manchester United tijdelijk voor Inter, om in 2020 op transfervrije basis definitief te vertrekken naar de Italiaans landskampioen van 2021. Sinds Sánches Arsenal verruilde voor The Mancunians is hij nooit meer op het niveau gekomen dat hij liet zien bij The Gunners en daarvoor bij FC Barcelona.