Transfernieuws

Tien miljoen niet genoeg voor Groningen: 'Verkopen alleen voor de hoofdprijs'

Tien miljoen niet genoeg voor Groningen: 'Verkopen alleen voor de hoofdprijs'

03-08-2022 19:40
1

FC Groningen is niet akkoord gegaan met de door Middlesbrough geboden tien miljoen euro voor Jorgen Strand Larsen. De club hoopt de Noorse spits langer aan zich te binden door zijn contract op te waarderen, meldt technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Fledderus maakt duidelijk dat Groningen Strand Larsen liever niet ziet vertrekken en dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt. "Laten we vooropstellen dat we allemaal enorm trots zijn op de ontwikkeling van Jorgen. Ik kan me nog goed herinneren dat we hem twee jaren geleden zagen voetballen in Noorwegen, een spits met hele goede voorwaarden: hij heeft lengte, snelheid en een goede basistechniek. Hij scoorde nog niet veel, maar wij zagen er veel potentie in"

"Hij staat voor wat wij graag willen. De afgelopen drie jaar hebben we veel geld verdiend op de transfermarkt, maar we willen presteren en Jorgen eigenlijk graag houden. We hebben ook met hem gezeten en gezegd: er is een kans dat clubs zich melden voor je. We hadden een open gesprek over hoe we er samen mee om zouden gaan. We hebben gezegd: we willen je houden en alleen verkopen voor de absolute hoofdprijs. Zodat we geen ruzie krijgen bij ieder bod dat er binnenkomt", vervolgt de technisch directeur.

"Voor dit bedrag kan hij gaan met dit doorverkooppercentage. Komt dat niet op tafel, dan is het van de baan. Dat gold tot en met de laatste oefenwedstrijd tegen Osasuna. Ook dat was duidelijk voor Jorgen en zijn zaakwaarnemer. Die afspraak is nu van tafel en nu proberen we er alles aan te doen om Jorgen binnenboord te houden. Bologna heeft twee keer geboden, net als Middlesbrough, dat een stuk meer bood dan Bologna. Hij ziet zo'n stap zitten, maar snapt de club ook. Wij willen met Jorgen in gesprek over een opwaardering van zijn contract. Dat is de status op dit moment. Hoe het gaat lopen, weet niemand, maar wij gaan er alles aan doen om hem met een goed gevoel binnenboord te houden."