Transfernieuws

PSV-thuis komt te vroeg voor Boadu: ex-AZ'er ontbreekt in wedstrijdselectie Monaco

PSV-thuis komt te vroeg voor Boadu: ex-AZ'er ontbreekt in wedstrijdselectie Monaco

01-08-2022 23:21

Myron Boadu komt dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League niet in actie tegen PSV. De aanvalsleider van AS Monaco is nog steeds niet hersteld van een voetblessure.

Boadu kan in Frankrijk de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij in ieder geval geen pijn doen. Het is op dit moment nog onduidelijk of de voormalig AZ-aanvaller tijdig fit zal zijn voor de return in Eindhoven. Monaco meldt via de clubkanalen dat hij in de afrondende fase van zijn herstel zit. 

Onlangs was Boadu in gesprek met De Telegraaf nog erg te spreken over zijn herstel. "We weten wat we tegen PSV kunnen verwachten, al zijn er natuurlijk veel nieuwe gezichten bijgekomen. Ik heb een goed gesprek gehad met mijn club en AS Monaco heeft alle vertrouwen in mij. Ik zal op tijd fit zijn voor de wedstrijden tegen PSV", aldus de Nederlandse spits.

Trainer Philippe Clement kan dinsdagavond in tegenstelling tot Boadu wel beroep doen op Badiashile en Sofiane Diop. Laatstgenoemde scoorde afgelopen seizoen in de groepsfase van de Europa League de beslissende 1-2 tegen de touwen in het Philips Stadion. Het treffen tussen Monaco en PSV in de derde voorronde van de Champions League wordt om 20.00 uur afgewerkt.