Nieuws

Tadic onder de indruk van nieuwe Ajax-aanwinsten: ‘Bassey is een beest'

Tadic onder de indruk van nieuwe Ajax-aanwinsten: ‘Bassey is een beest'

29-07-2022 16:54

Dusan Tadic is positief gestemd over het transferbeleid van Ajax deze zomer. De aanvoerder gaf op de persconferentie voorafgaand aan het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal onder andere aan dat hij al langer samen wil spelen met aanwinst Steven Bergwijn.

Ajax heeft deze transferwindow al meerdere keren diep in de buidel getast met het aantrekken van Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Calvin Bassey, Brian Brobbey en Francisco Conceição. "Bassey is een beest en Wijndal is ook een goede speler" zegt de Serviër op de persconferentie.

Tegenstander PSV was ook actief bezig deze zomer. "Ja, die hebben goede transfers gedaan. Luuk de Jong is een geweldige speler", laat Tadic zich optekenen. Hoewel de concurrentie op zijn positie is toegenomen is de aanvaller niet bang voor zijn plek. "Ik kan overal spelen. Links, rechts, op tien of op negen. Wij moeten flexibeler worden. Andere spelers moeten dit ook kunnen. Wie waar staat, moet minder belangrijk zijn."

Vorig seizoen won PSV de strijd om de Johan Cruijff schaal met 4-0. Dit seizoen verwacht Tadic weer een felle strijd tussen de landskampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen. "Het wordt fifty-fifty tegen PSV". De wedstrijd tussen Ajax en PSV begint zaterdagavond om acht uur in de Johan Cruijff ArenA.