Nieuws

De Ligt siert opnieuw Italiaanse cover: 'Nederlanders praten graag na'

De Ligt siert opnieuw Italiaanse cover: 'Nederlanders praten graag na'

26-07-2022 08:21

De Italiaanse krant Corriere dello Sport is uitgebreid ingegaan op de uitlatingen van Julian Nagelsmann. De Bayern München-trainer zei onlangs dat aankoop Matthijs de Ligt in vier jaar tijd niet zo hard heeft getraind als hij nu al doet bij Der Rekordmeister.

Daarmee sneerde de coach opzichtig naar Juventus. 'Je kunt dan begrijpen waarom een verdediger van tachtig miljoen in het strafschopgebied een volleybalspeler werd en soms ingrepen uitstelde. Sarri, Pirlo en Allegri, zijn coaches, hebben hem kennelijk niet goed voorbereid', klinkt het enigszins sarcastisch.

Toch is er ook ruimte voor reflectie. 'Er is altijd een zweem van zelfgenoegzaamheid bij de Duitsers om het Italiaanse voetbal te plagen. Misschien hebben ze in sommige gevallen ook gelijk, maar generaliseren is onzin.' Bonucci hekelde daarnaast een interview dat de De Ligt onlangs gaf bij de NOS. "Ik kijk altijd naar wat het beste is voor mezelf qua sportief project. Twee keer een vierde plek op rij is niet goed genoeg, daarin zullen we stappen moeten maken", zei De Ligt toen onder meer.

Bonucci vond dat de Nederlander zich daarmee respectloos opstelde naar De Oude Dame toe en dat zijn uitspraken 'onvriendelijk' waren. Volgens Corriere dello Sport kunnen de woorden van De Ligt 'nuttig zijn voor reflectie'. 'Werk, mentaliteit en voorbereiding. De Britten en Duitsers spelen in een tempo dat voor de Italianen vaak onhoudbaar is. Ook De Ligt merkte en stipte dit verschil aan. Nederlanders praten graag 'na' over dingen en niet 'tijdens'.'

Corriere dello Sport