Nieuws

Xavi neemt afstand van Laporta: 'Slaat nergens op om nu over Messi te spreken'

Xavi neemt afstand van Laporta: 'Slaat nergens op om nu over Messi te spreken'

26-07-2022 07:06

Xavi Hernández heeft de speculaties over een eventuele terugkeer van Lionel Messi weggenomen. Volgens de FC Barcelona-trainer is een hereniging 'onmogelijk'. Daarnaast gaat hij in op zijn dromen.

Zondag baarde president Joan Laporta opzien door hardop te speculeren over een eventuele rentree van Messi. De coach werd tijdens een persconferentie geconfronteerd met zijn woorden over de Argentijnse wondervoetballer. "Het slaat nergens op om nu te spreken over een comeback van Leo Messi bij Barcelona. Hij staat onder contract bij PSG, dus het is onmogelijk."

Toch laat Xavi de deur op een kiertje. "We gaan het zien in de toekomst." Vervolgens ging de oefenmeester in op zijn dromen. "Ik heb de droom dat Barcelona titels wint, niet dat ik win. Ik heb geen groot ego door wat ik als speler heb gedaan. Ik heb veel verantwoordelijkheid, maar ik wil Pep (Guardiola, red.) of Johan (Cruijff, red.) niet overschaduwen. Ik ben een alumni van hen, een leerling. Ik heb zoveel van hen geleerd. Ik wil Barcelona terugbrengen naar de top."