Nieuws

United-clubicoon haalt uit: 'De Jong moet juridische stappen overwegen'

United-clubicoon haalt uit: 'De Jong moet juridische stappen overwegen'

25-07-2022 19:05

Frenkie de Jong moet juridische stappen ondernemen tegen zijn club FC Barcelona, vindt Gary Neville.  De clubicoon van het geïnteresseerde Manchester United stelt dat alle spelers van Barça achter de Oranje-international moeten gaan staan.

Barça wil van De Jong af vanwege zijn hoge salaris, maar trok onlangs wel Robert Lewandowski en Raphina aan voor in totaal ongeveer honderd miljoen euro. 'De Jong zou juridische stappen tegen Barcelona moeten overwegen en alle spelers zouden achter hem moeten staan!', tweet Neville. 'Een club die een vermogen uitgeeft aan nieuwe spelers zonder de spelers te betalen die onder contract staan, is immoreel bezig en is in overtreding. De FIFPRO zou zulke pesterijen moeten aanpakken en stoppen.'

De Jong ging tijdens de coronaperiode akkoord met een forse salarisverlaging, maar kreeg van Barcelona de garantie dat het met de jaren zou worden terugbetaald. Naar verluidt heeft hij komend jaar recht op 21 miljoen euro en het seizoen erna op 28 miljoen euro. Barça hoopt dat De Jong vertrekt naar United, zodat het af is van de grote bedragen die het moet uitbetalen aan de oud-Ajacied.