Nieuws

Jans grijpt in op de training van Twente: 'vloekende en tierende' Smal naar binnen

Jans grijpt in op de training van Twente: 'vloekende en tierende' Smal naar binnen

25-07-2022 17:50 Laatste update: 17:53
1

Het sentiment rondom FC Twente is zeer positief deze dagen. De Tukkers laten goed voetbal zien in de voorbereiding en versterken de selectie met veelbelovende namen. Toch ging het maandag even mis op de training. Gijs Smal en Denilho Cleonise vlogen elkaar in de haren.  

Voetbal International maakte nieuws van de situatie. "Kappen nou of wegwezen", zou trainer Ron Jans tegen zijn spelers hebben geroepen. Nadat de twee uit elkaar werden gehaald hervatte Smal de training, maar de linksback had het voorval nog niet verdrongen.

"Het is genoeg, ga maar naar binnen!", zei Jans niet veel later tegen de verdediger. "Oh, nou heb ik het allemaal weer gedaan. Waarom moet ik weg?" Er was geen ruimte voor discussie bij Jans. "Echt, wegwezen nu. Ik ben er klaar mee", aldus de trainer, die niet op begrip kon rekenen van Smal: "Hou toch op. Doe normaal man!", riep de linksback, die zichtbaar en hoorbaar koers zette richting de kleedkamers.

Jans wilde niet te veel kwijt over het voorval. "Zulke dingen lossen we intern op", zei hij tegen VI. "We hebben vanochtend heerlijk getraind, met veel intensiteit. Dat gevoel overheerst. En ja, op het eind was er een akkefietje. Het is niet goed dat zoiets gebeurt, al kan het ook weer helpen om dingen duidelijk te maken. Maar we moeten dingen ook niet groter maken dan ze zijn. Het is inmiddels alweer uitgepraat."