Nieuws

'Zou Gakpo voor 40 miljoen verkopen, denk niet dat hij dé wereldtopper gaat zijn'

'Zou Gakpo voor 40 miljoen verkopen, denk niet dat hij dé wereldtopper gaat zijn'

25-07-2022 15:45 Laatste update: 17:54

Maandag kwam het nieuws naar buiten over de oplaaiende interesse van Arsenal in Cody Gakpo. De aanvoerder van PSV zou ervoor kunnen kiezen om de stap te maken, maar ook de Eindhovense club heeft daar nog het nodige over te zeggen. Gaat de ‘Eintovenaar’ de stap deze zomer nog maken? In de nieuwe aflevering van #DoneDeal de podcast wordt het door de mannen besproken.

PSV zou hoog in de boom zitten wat betreft de vraagprijs voor Gakpo: meer dan veertig miljoen euro moet hij kosten. Is hij dit waard? “Ja tuurlijk, 100%. PSV hoeft hem ook niet te verkopen”, klinkt het uit de monden van Emile van de Sande en Ruben Winkels van VoetbalPrimeur. “PSV moet nu nog een jaar vlammen. Als je Sangaré en Gakpo houdt met nog een versterking erbij dan kan je een topjaar gaan draaien, anders wordt het weer net een soort tussenjaar”, aldus van de Sande.

Dennie van Laar, hoofdredacteur van VP, denkt daar heel anders over. “Ik zou hem verkopen. Ik denk niet dat Gakpo ooit nog meer dan veertig miljoen waard gaat zijn. Als ze de Champions League halen zullen ze hem behouden maar stel dat lukt niet, dan zullen ze hun inkomsten daarmee omhoog proberen te krijgen”, klinkt het. "Ik denk niet dat hij ooit de wereldtopper gaat zijn die hij nu bij PSV is", aldus Van Laar.