Transfernieuws

Laporta wil niets weten van Frenkie-exit: 'Wij houden echt van hem'

Laporta wil niets weten van Frenkie-exit: 'Wij houden echt van hem'

24-07-2022 10:21

FC Barcelona-president Joan Laporta wil Frenkie de Jong koste wat kost behouden bij de Spaanse grootmacht. Vrijwel de gehele zomer zag het ernaar uit dat de Blaugranas van hem af wilden, maar daar is volgens de flamboyante bestuurder geen sprake van.

Door ESPN wordt de Spanjaard gevraagd naar de toekomst van De Jong bij Barcelona. "Frenkie de Jong is onze speler, we houden echt van hem", zegt Laporta tegen de Spaanse tak van de betaalzender. Manchester United zou een akkoord hebben bereikt met de Cataloniërs over een transfersom van 85 miljoen euro (inclusief bonussen). "We hebben een aantal aanbiedingen voor Frenkie ontvangen, maar we zijn daar vooralsnog niet op ingegaan, omdat we met hem willen praten en precies willen weten wat hij wil."

De Jong liet er in diverse interviews geen twijfel over bestaan. Barcelona is zijn droomclub en hij wil niets liever dan in Spanje blijven spelen. Met zijn salaris drukt de Nederlander zwaar op de begroting van de topclub. Desalniettemin smijt Laporta met geld en haalt hij de ene na de nadere speler binnen. "We moeten een aantal aspecten van zijn situatie verduidelijken", besluit de voorzitter.